HOE VERZORG JE EEN CACTUS!? ?

Hi Lieve Lezers!

Als jullie mijn vorige artikel en video gezien hebben weten jullie het al: ik ben verslaafd aan cactussen! Heb jij ook een cactus of ben jij gewoon enorm slecht in het verzorgen van planten? Mijn tip: neem een cactus. In dit artikel leg ik jullie uit hoe je jouw cactus gezond houdt.

Moet je een cactus water geven?
In de maanden november t/m februari heeft een cactus weinig tot geen water nodig. Geef hem bijvoorbeeld één keer per maand een scheutje water. Als je de cactus een paar keer een beetje water geeft is dat heel slecht voor de plant. Je kunt ‘m beter één keer water geven. In de maanden maart t/m oktober is het belangrijk dat je één keer per twee weken water geeft. Vanwege de droge periode hebben ze nu iets meer dorst ;).

insta1e insta1f cactus3

Waar moet je ‘m neerzetten?
Een cactus heeft veel licht nodig. Zet hem in de vensterbank of zorg dat hij veel licht krijgt. Ik doe dit door mijn gordijn open te doen, zodat er veel licht op komt. Ik heb mijn cactussen nog niet heel lang, maar de eerste drie leven nog steeds (al 5 maanden!).

Waarom een cactus?
Mijn verslaving voor cactussen is ontstaan na een aantal ontzettend mooie Pinterest foto’s. In alle minimalistische kamers vond ik wel cactussen en ik vind het gewoon ontzettend mooi staan. Planten geven je kamer een ontzettend frisse uitstraling en dat zorgt er bij mij ook voor dat ik vaker in mijn kamer ga zitten. Je voegt letterlijk wat leven toe aan een ruimte. Daarnaast kan ik ook echt geen planten verzorgen. Ik vergeet ze en ze zijn binnen twee weken dood (OEPS!). Bloemen zelfs binnen een paar dagen… De prikkelende plant is daarom de ultieme oplossing.

Heb jij ook een cactus? Of is zelfs deze plant niet veilig bij jou in huis? Laat het mij weten in een reactie hieronder.

liefs sam

 

 

4 Comments

 • Reply Ina 30 april 2016 at 20:23

  Ik vind cactussen zelf ook altijd zo leuk staan, misschien toch maar eens tijd om er eentje aan te schaffen!

 • Reply Wendy 1 mei 2016 at 19:11

  Wat leuk om te weten. Ik wist niet dat je ze in de zomer meer water moest geven als in de winter. Aangezien ze altijd binnen staan. Ik zal er rekening mee houden. Ik heb zelf 1 cactus . Ze zijn zo leuk!

 • Reply Linda 4 mei 2016 at 10:56

  Liefde voor cactussen! Ik had er vroeger al veel en ben blij dat ze nu helemaal hip And happening zijn! Fijne tips! Het schijnt ook zo te zijn dat je een keer in de 3 maanden een stortbui na kunt bootsen (ook erg handig als je ga reizen) en dat ze dan voldoende vocht opnemen om 3 maanden door te komen 🙂

 • Reply Charlotte 12 juni 2016 at 13:31

  Cactussen zijn zo leuk! Zelf heb ik er al 5, oeps… Als je cactussen in de vensterbank zet, pas dan wel op dat ze niet (te lang) in de felle zon staan. Ze kunnen dan namelijk roodbruin verkleuren.

 • Leave a Reply